Zoeken

Overwinning voor honderden met uitzetting bedreigde gezinnen in Tanger

20 november 2023 - 23:00 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Tanger heeft zich uitgesproken in het voordeel van de bewoners van de wijk "Hawmat Chouk" in dezelfde stad. De rechter verklaarde de twintig uitzettingsverzoeken, ingediend door vastgoedbedrijf "Charaf Immobilier", niet-ontvankelijk.

Dankzij dit besluit zullen de honderden gezinnen die in deze wijk wonen, niet uit hun huizen worden gezet. De redenen voor de afwijzing van de verzoeken zijn nog niet bekendgemaakt, meldt Médias24.

Lees ook: Tanger: Joodse vastgoedeigenaar beschuldigt van uitzetting honderden gezinnen

De wijk, opgericht in 1982, telt ongeveer 5000 inwoners en 1704 huizen, met een geschatte vastgoedwaarde van 420 miljoen dirham. De controverse draaide om een terrein van 14 hectare, geregistreerd onder nummer 8185/K, eigendom van "Charaf Immobilier". Advocaat Oussama El Ansari van de aanklager legde uit dat de selectie van de eerste 20 dossiers puur economisch was gemotiveerd. Het bedrijf heeft de mogelijkheid om tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Lees ook: Sidi Rahal: wereld-Marokkanen beroofd van hun eigendommen

Op 25 oktober 2023 kwamen talrijke bewoners van "Hawmat Chouk" bijeen om te protesteren tegen een besluit dat tot de uitzetting van meer dan 1700 huishoudens zou hebben kunnen leiden. Een van de bewoners, een weduwe die al 60 jaar in de wijk woont en daar negen kinderen heeft grootgebracht, uitte haar verbazing en zorgen over de dagvaarding van de rechtbank. Omar Abrich, coördinator van de families in de wijk, benadrukte dat duizenden inwoners naar de rechtbank kwamen om de opgeroepen gezinnen te ondersteunen, zich bewust van het feit dat een uitzettingsbevel het begin zou kunnen zijn van meer uitzettingen. De rechtszaak was het gevolg van een klacht van vastgoedbedrijf Charaf Immobilier en haar erfgenamen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team