Zoeken

Stoffelijk overschot Marokkaanse uit Frankrijk landt per vergissing in Algerije

3 december 2021 - 16:20 - Marokko

©

Het lichaam van een Marokkaanse vrouw uit Frankrijk moest in Agadir aankomen, maar werd teruggevonden op de luchthaven van Algiers. Een enorme blunder van de begrafenisondernemers van de luchtvaartmaatschappij.

Terwijl de familieleden van de overledene wachtten op het lichaam van hun familielid, ontdekten zij dat de kist die op de luchthaven van Agadir was aangekomen toebehoorde aan een Algerijnse vrouw, die eveneens in Frankrijk was overleden.

Lees ook: Het bizarre verhaal van de repatriëring van het lichaam van Amine

Volgens Marokkaanse media werd de vergissing niet vanaf het begin opgemerkt. Alles kwam pas aan het licht toen de begrafenisondernemer zich bewust werd van zijn blunder. De kist van de overleden Algerijnse vrouw werd per vliegtuig overgebracht naar Casablanca, van daaruit zal het stoffelijke overschot via een Europese luchthaven worden gerepatrieerd naar de luchthaven van Algiers, aangezien de luchtgrenzen tussen Algerije en Marokko gesloten zijn sinds de diplomatieke breuk tussen de twee landen in augustus 2021.

Lees ook: Moslims vragen islamitische begraafplaats in Den Bosch

De Algerijnse autoriteiten zullen van hun kant volgens dezelfde procedure overgaan tot de overdracht van het stoffelijk overschot van de Marokkaanse vrouw aan haar familie in Marokko. De kist zal eerst terugkeren naar Frankrijk en dan pas naar Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team