Zoeken

Stiefzoon Marokkaanse actrice doodt 6 mensen in Californië

26 mei 2014 - 12:30 - Wereld

©

Elliott Rodger, zoon van filmmaker Peter Rodger en stiefzoon van Marokkaanse actrice Soumaya Akaaboune, heeft met een mes en een vuurwapen zes mensen vermoord in de Verenigde Staten. Bij de aanval raakten ook 13 mensen gewond.

Eerst stak de 22-jarige Elliott drie mensen dood in zijn appartementencomplex. Daarna schoot hij drie mensen neer en verwondde hij er dertien anderen, vanuit een rijdende auto, nabij de universiteit van Santa Barbara in Californië. Hij schoot zichzelf dood na een achtervolging.

Volgens Programme.tv had Elliott Rodger enkele uren voor het bloedbad een filmpje op internet gezet met als titel "Punishment". Aan het stuur van zijn zwarte BMW vertelt hij over zijn eenzaamheid en dat hij steeds wordt afgewezen door vrouwen. Hij kondigt er zijn dodelijke plan aan en zegt dat hij ervan zal genieten.

Familie van Elliott hadden eerder al melding gedaan van zijn verontrustend gedrag. Hij leed aan het syndroom van Asperger en was depressief. De politie had hem drie keer gehoord, maar Elliott maakte altijd een beleefde en vriendelijke indruk.

Soumaya Akaaboune, Franse actrice van Marokkaanse afkomst, is onder meer bekend van haar rol in Green Zone met Matt Damon. Ze is ook te zien in Playing for Keeps en Lovelace. Ze is getrouwd met Peter Rodger, met wie ze een zoon (Adam) heeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team