Zoeken

Acht doden bij instorting gebouwen in Casablanca

12 juli 2014 - 18:50 - Marokko

©

In Casablanca zijn zeker acht mensen om het leven gekomen bij de instorting van drie gebouwen in de wijk Bourgogne. Volgens een verklaring van lokale autoriteiten raakten ook een vijftigtal mensen gewond, waarvan 17 nog in het ziekenhuis liggen.

De drie gebouwen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2 uur ’s morgens ingestort. De hulpdiensten snelden ter plaats en haalden vier lichamen onder het puin vandaan. Onder hen bevonden zich een 40-jarige vrouw een een kindje van tien. Zaterdagmorgen werd melding gedaan van nog eens vier doden.

Marokkaanse actrice Amal Maarouf en haar moeder bevonden zich ook onder het puin. De twee vrouwen werd pas vrijdagnamiddag gered nadat Amal de hulpdiensten met haar mobieltje wist te bellen.

Drie aangrenzende gebouwen werden uit voorzorg geëvacueerd. De hulpdiensten zijn nog steeds op zoek naar slachtoffers onder het puin. De sloopwerken zullen volgens lokale autoriteiten onmiddellijk na het einde van de zoektocht naar slachtoffers beginnen.

Een van de ingestorte gebouwen in Casablanca

Oorzaak blijft onduidelijk

De omstandigheden van de instortingen zijn nog niet duidelijk. Het parket van Casablanca heeft een onderzoek ingesteld en belooft om alle "maatregelen te nemen die door de wet worden opgelegd aan eenieder die een overtreding of misdrijf heeft gepleegd".

De bewoners van de ingestorte gebouwen denken dat de instorting werd veroorzaakt door de renovatiewerken bij een buurman. De ongecontroleerde bouw van de bovenste verdiepingen en het gebrek aan onderhoud van de gebouwen uit de jaren 70, worden ook aan de kaak gesteld.

Mohammed VI toont medeleven

Vrijdagochtend begaf Koning Mohammed VI zich naar de plek van het drama. Daarna bracht hij een bezoek aan de slachtoffers in het Regionaal Ziekenhuis Moulay Youssef. De Koning heeft de dekking bevolen van de medische zorgen voor slachtoffers die geen gezondheidsverzekering hebben en gaf zijn instructies voor het onderbrengen van de bewoners van de ingestorte gebouwen.

Update 14 juli 2014

Het aantal doden na de instorting van drie gebouwen in Casablanca is opgelopen tot 23. Dat kondigden lokale autoriteiten zondagavond aan. Op zondag werden nog eens 15 lichamen, waaronder die van twee kinderen, van onder het puin gehaald. Marokkaanse actrice Amal Maarouf is volgens mediatieke bronnen ook overleden. De hulpdiensten blijven naar slachtoffers zoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team