Zoeken

Stafchef Algerijnse leger wil "vijandige plannen Marokko" dwarsbomen

21 januari 2021 - 21:20 - Wereld

©

De stafchef van het Nationale Algerijnse Volksleger (ANP), luitenant-generaal Saïd Chengriha heeft gezegd dat de Algerijnen vastberaden zijn om "alle vijandige plannen" te dwarsbomen en alle nationale grenzen te beveiligen.

Het lijdt geen twijfel dat de hoge militair hiermee ook doelt op de ontwikkelingen in Marokko, en dan vooral het gewapende conflict met de Polisario en de Amerikaanse erkenning van de Sahara als Marokkaans grondgebied.

De stafchef van het ANP deed de uitspraken tijdens een werk- en inspectiebezoek aan de derde Militaire Regio in Bechar. Ook benadrukte hij de "zorg van het opperbevel van het ANP om primaire aandacht te besteden aan het beveiligen van onze landsgrenze", zo staat er te lezen in een persbericht van het Algerijnse ministerie van Landsverdediging (MDN).

Volgens Chengriha is Algerije bezig met het uitbreiden van de capaciteiten van het ANP zodat ze alle uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Op deze manier moeten alle "vijandige plannen" worden verslagen, zegt de stafchef.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team