Zoeken

"Mijn recente reis naar Marokko was uniek"

28 februari 2023 - 14:00 - Sport

©

Een sportjournalist van de Oegandese krant Daily Monitor was in Marokko om een verslag te maken van de 19ᵉ editie van de FIFA Club World Cup, van 1 tot 11 februari 2023. Hij noemt zijn reis in Marokko een onvergetelijke ervaring.

"Mijn affiniteit met sport heeft mij het voorrecht gebracht om de wereld rond te kunnen reizen en sportwedstrijden op wereld- en continentaal niveau bij te wonen, zowel op vlak van voetbal, golf, cricket, atletiek en andere. Kenia, Tanzania, Ghana, Nigeria, Gabon, Egypte, Qatar, Engeland en de Verenigde Staten, ik ben er geweest, in sommige landen meerdere keren. Ik ben in de Atlantische, Indische en Stille Oceaan geweest. Maar mijn recente reis naar Marokko was uniek," schrijft sportverslaggever Allan Darren Kyeyune in de Daily Monitor.

Lees ook: Administrator social media FIFA is Marokkaan

Op aanbeveling van een Keniaanse vriend nodigde een Europese consultant van Quick-Witted Management Services de Oegandese journalist uit om de FIFA Club World Cup bij te wonen. Op 2 februari nam hij een vlucht van Turkish Airways van Entebbe met een tussenlanding in Turkije, naar Marokko. Vijf uur later landde het vliegtuig op de luchthaven van Casablanca. Een ambtenaar van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) verwelkomde hem bij het uitstappen. Na de gebruikelijke formaliteiten nam hij plaats in een auto, op weg naar Agadir.

In Agadir verbleef Alan in het Hyatt Regency Hotel. Daar ontmoette hij tijdens het ontbijt de Ghanese vrienden Saddick Adams en Thierry Nyann, Fred Kaweesi van New Vision en Ismail Dhakaba Kigongo, de sportredacteur van Nation Media Group Uganda. Een paar uur later ging hij aan boord van één van de vier gecharterde bussen naar Marrakech. "Na een rit van vier uur checkten we in bij de Kenzi Farah Rose Garden," zegt de Oegandese journalist. Ze namen de volgende ochtend een korte vlucht naar de hoofdstad Rabat om op tijd te zijn voor de wedstrijd tussen titelverdediger Wydad Casablanca en Al-Hilal, die eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Lees ook: WK voor clubs in Marokko: tickets binnen 24 uur uitverkocht

Na Rabat nam de delegatie een vlucht naar Fez. De volgende dag trokken ze naar Ifrane en nog een dag later gingen ze terug naar Casablanca. "Toen ik in Casablanca verbleef maakte ik door de week regelmatig uitstapjes van twee uur naar het Abdellah-stadion in Rabat, waar ik de kans had om de grootste voetbalclub uit de geschiedenis te zien - Real Madrid," zegt Allan. Het was de club die de wereldbeker voor clubs won door in de finale Al Hilal uit Saoedi-Arabië met 5-3 te verslaan. De journalist is tevreden over zijn reis naar Marokko: "Ik heb gereisd en veel meer gezien dan de sport zelf", zegt hij. "En ik kan gerust zeggen dat het waarschijnlijk mijn beste zakenreis was. Op andere reizen ben ik gewend om meer te werken dan te reizen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team