Zoeken

Spookambtenaren Marokkaans parlement krijgen premie

2 augustus 2013 - 18:00 - Economie

©

Het Hogerhuis van het Marokkaans Parlement telt zeker elf spookambtenaren. Tot hen behoren leiders van de Istiqlal en machtige oppositiepartijen.

In Marokko wordt het parlementaire jaar vrijdag afgesloten. Leden van het Huis van Raadsleden zullen samen 3,2 miljoen dirham aan premies ontvangen. Onder de begunstigden bevinden zich ook de elf fictieve werknemers.

Mohamed Cheikh Biadillah, president van het Hogerhuis, weigert aan de krachtige leden de premies uit te betalen. Drie van hen trachten door druk uit te oefenen, Biadillah ertoe te dwingen om zijn besluit te heroverwegen.

Volgens bronnen van Akhbar Al Yaoum gaat het om een lid van het politbureau van de socialistische USFP, een bondgenoot van Istiqlal-leider Hamid Chabat en de voorzitter van bekende NGO in Marokko.

Het Huis van Raadsleden telt meer dan 300 medewerkers, van wie de salarissen onlangs met 17% werden verhoogd. Parlementsvoorzitter Karim Ghellab heeft bonussen van maximaal 140.000 dirham toegestaan.

Voor Vrouwendag had Biadillah gouden juwelen aan medewerksters van de Tweede Kamer geschonken. Ook toen waren een aantal spookambtenaren komen opdagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team