Zoeken

Spectaculaire beelden: organisatie die drugs uit Marokko smokkelde opgerold

30 juli 2019 - 17:20 - Wereld

©

Een criminele organisatie die tonnen hasj vanuit Marokko naar heel Europa smokkelde, is tijdens een gezamenlijke antidrugsactie van de Franse en Spaanse politie opgerold.

De organisatie had vestigingen in Marbella en Benalmadena in het zuid Spaanse Malaga en in Perpignan en Marseille in het zuiden van Frankrijk.

Volgens een verklaring van de Spaanse autoriteiten werden 16 verdachten gearresteerd met een indrukwekkende hoeveelheid drugs, maar ook wapens en geld. In totaal werden 2400 kilo hasj, 9 kilo cannabis, 17 auto’s, 17.490 euro en twee vuurwapens in beslag genomen.

De leden van de bende worden als extreem gevaarlijk beschouwd. Ze aarzelden niet om met geweld te reageren bij politiecontroles. Eind mei was een Spaanse politievrouw om het leven gekomen toen een voertuig van de organisatie met 210 kilo hasj aan boord op de vlucht sloeg in Algeciras. In april botste een SUV van dezelfde organisatie met 720 kilo hasj tegen een politiebusje. Twee agenten raakten gewond.

De organisatie werkte steeds op dezelfde wijze. De drug werd met boten vanuit Marokko naar Spanje gesmokkeld en in gehuurde garageboxen in de regio van Malaga opgeslagen om vervolgens in de rest van Europa te worden geleverd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team