Zoeken

Geen nationaliteit voor Marokkaan voor wie Sebta en Melilla niet in Spanje gelegen zijn

10 oktober 2018 - 19:20 - Wereld

©

Een Marokkaanse man die sinds 1999 in Spanje woont heeft de Spaanse nationaliteit niet gekregen omdat hij niet de juiste antwoorden gaf tijdens de inburgeringstest.

Wat zijn de traditionele dansen in Spanje, wat is de hoofdstad van het land, noem enkele vakbonden en waar zijn Sebta en Melilla gelegen, zijn enkele van de vragen die worden gesteld aan buitenlanders die de nationaliteit aanvragen.

Volgens El Faro de Ceuta antwoordde de man dat "Sardane" een traditionele dans is, dat Madrid de hoofdstad is en in het noorden van het land is gelegen en dat vakbonden er zijn om arbeiders te beschermen. Maar wat waarschijnlijk tot de weigering leidde is dat hij verklaarde dat Sebta en Melilla niet in Spanje gelegen zijn.

De man kende volgens het blad ook de data van enkele nationale feestdagen niet en vertelde dat hij vooral dol was op Catalonië en de Costa Brava. Hij wist ook dat er om de vier jaar verkiezingen zijn en kende de naam van het regeringshoofd. Niet genoeg dus om het burgerschap te verkrijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team