Zoeken

Goed nieuws voor reizigers uit Sebta naar Marokko

7 juli 2022 - 21:00 - Wereld

©

Van dinsdag tot vrijdag hebben bijna 700 inwoners uit Sebta toestemming gekregen om de grens richting Marokko over te steken zonder volledige vaccinatiepas (3 doses) voor te leggen.

In totaal passeerden 671 inwoners van de enclave de grensovergang Tarajal naar Marokko met slechts 2 doses van het coronavaccin. Sinds afgelopen dinsdag is er in Sebta een speciale dienst gewijd aan de controle van de geldigheid van de vaccinatiedocumenten, dit om de mogelijkheid te geven aan mensen uit Sebta zich naar Marokko te begeven, meldt El Faro de Ceuta.

Lees ook: Sebta: maatregelen om doortocht wereld-Marokkanen te bespoedigen

Mensen die van deze dienst gebruik willen maken kunnen dat van maandag tot vrijdag van 11 tot 14 uur. Een afspraak kan online gemaakt worden op de officiële website van de autonome stad. Aanvragers moeten alle originele vaccinatiedocumenten kunnen voorleggen.

Lees ook: Marhaba 2022: reuze opstoppingen aan grens Sebta

In een verklaring vraagt de regeringsdelegatie van Sebta alle reizigers die in de enclave wonen of op doorreis zijn naar Marokko, om hun administratieve en gezondheidsdocumenten te laten controleren en regulariseren om geen problemen te ondervinden bij de grens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team