Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen moord Marokkaanse miljonair in Spanje

7 maart 2019 - 19:00 - Wereld

©

Marco Yaqout, 49-jarige Spaanse Marokkaan, werd eind januari in het Spaanse Marbella doodgeschoten. Het onderzoek heeft enkele opmerkelijke ontdekkingen opgeleverd

Volgens The Irish Sun werkte Maroc Yaqout samen met de Ierse criminele organisatie Kinahan. Hij had volgens de politie uitstekende betrekkingen met de baas van de maffia-organisatie, Daniel Kinahan. Yaqout, op wie 15 kogels werden afgeschoten, hielp de organisatie drugsgeld witwassen. De politie gelooft niet dat Kinahan achter de moord is, de relatie tussen de twee was te goed.

De inspecteurs ontdekten ook dat Yaqout betrokken was bij een oplichtingszaak met betrekking tot een piramideverkoop. Honderden miljoenen euros zouden in het spel zijn geweest. John ’Golfinger’ Palmer, bekende gangster die in 2015 werd geliquideerd, verdiende 400 miljoen euro met deze zaak.

Het onderzoek toonde tevens aan dat Marco Yaqout de neef was van een andere figuur van de onderwereld, Naoufal ’Belly’ Fassih, die een gevangenisstraf van 18 jaar uitzit voor poging tot moord.

Yaqout werd in zijn auto voor zijn villa in Marbella doodgeschoten. De Marokkaan was in de Spaanse stad "bekend en geliefd". Hij was één van de rijkste bewoners van Marbella.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team