Zoeken

Aanslag kerstmarkt Berlijn: Marokkaanse geheim agent betrokken?

25 februari 2019 - 15:05 - Wereld

©

In Duitsland wordt een Marokkaanse man ervan verdacht een agent te zijn van de Marokkaanse inlichtingendienst en deel te hebben genomen aan de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in 2016.

Het Duitse blad Focus stelt dat de Bilel Ben Ammar, wiens nationaliteit niet helemaal duidelijk is, sommige media stellen dat hij een Marokkaan is, anderen dat hij uit Tunesië komt, nauwe contacten had met de aanslagpleger, Anis Amri.

De man, beschreven als een extremist, zou door de Duitse autoriteiten het land zijn uitgezet. Volgens Focus bestaan er geen twijfels over het feit dat hij lid is van de Marokkaanse inlichtingendienst. Vreemd is dat hetzelfde blad volhoudt dat de DGST de Duitse autoriteiten over zijn radicalisering en zijn plannen om aanslagen te plegen had gewaarschuwd.

Bilel Ben Ammar zou Anis Amri helpen vluchten en zou zelfs een man hebben geslagen die de aanslagpleger probeerde te stoppen. Focus stelt daarvan beelden te bezitten. Twee uur na de aanslag zou Ben Ammar ook foto’s bij de kerstmarkt hebben genomen en naar een onbekend nummer hebben gestuurd.

Ben Ammar werd op 28 december 2016 naar Tunesië uitgezet, want hij is volgens de officiële versie een Tunesiër. In een bericht van de politie dat Focus zou bezitten staat dat "de autoriteiten belast met de veiligheid van het ministerie van Binnenlandse zaken er alle belang bij hebben dat de uitzetting (van Ben Ammar) goed verloopt".

Bilel Ben Ammar zou dus een undercover agent van de Marokkaanse inlichtingendienst zijn die de Duitse autoriteiten hielp en zijn dekmantel bij de terroristische organisatie moest beschermen. Bij de aanslag met een vrachtwagen vielen 12 doden en 60 gewonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team