Zoeken

"Spanje verdient meer respect van Marokko"

20 januari 2022 - 21:40 - Wereld

©

De woordvoerder van de Spaanse partij Vox in het Congres, Iván Espinosa de los Monteros, verklaarde dinsdag dat het belangrijk is om de betrekkingen met Marokko te herstellen, maar enkel op voorwaarde dat het koninkrijk Spanje meer gaat respecteren en niet meer bedreigt.

De politicus reageert hiermee op de toespraak van Koning Felipe VI op maandag, die heeft opgeroepen tot verzoening en tot vernieuwde betrekkingen tussen Marokko en Spanje, die gebaseerd moeten zijn op "wederzijds respect".

Lees ook: Vox hekelt "Marokkanisering" Sebta en Melilla

Espinosa de los Monteros wees op het feit dat Marokko inderdaad een buurland is waarmee Spanje al tientallen jaren "belangrijke" betrekkingen onderhoudt. Hij zei verder dat Vox voor een hervatting van de betrekkingen met Marokko is, maar wel onder de voorwaarde dat het wederzijdse respect en de andere basisregels in acht worden genomen.

Lees ook: Vox eist uitzetting Spaans Marokkaanse politica

"Een land dat ons bedreigt en ons met migranten opzadelt, is een land dat ons niet respecteert", zei de woordvoerder van Vox tegen het Congres, eraan toevoegend dat "Spanje meer respect van Marokko verdient".

Bladna.nl