Zoeken

In volgende Europese landen zijn Marokkanen niet welkom

5 juli 2020 - 20:10 - Wereld

©

Marokko staat in de lijst van vijftien veilige landen waarvan de inwoners terug welkom zijn in de landen van de Europese Unie. Toch hebben een aantal EU-landen besloten om Marokkanen voorlopig niet toe te laten.

De epidemiologische situatie in Marokko zorgt nog steeds voor bezorgdheid in meerdere Europese landen die vrezen voor een heropleving van de coronapandemie op hun grondgebied.

Spanje, Duitsland, Hongarije, Tsjechië en Italië hebben besloten om hun grenzen gesloten te houden voor Marokkanen. Om inwoners uit Marokko toe te laten eisen de vier landen dat Rabat ook hun onderdanen toelaten.

Volgens El Pais heeft Spanje reeds besloten om de grenzen met Marokko tot 31 juli gesloten te houden. Hongarije laat voorlopig enkel inwoners uit Servië toe. Italië is iets minder streng en laat Marokkanen wel toe maar dwingt hen tot een coronatest en een quarantaine van veertien dagen.

De lijst van veilige landen van de Europese Unie zal om de twee weken worden bijgewerkt naargelang de epidemiologische situatie in de wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team