Zoeken

Burgmeester Algeciras pleit voor heropening grenzen met Marokko

24 juli 2020 - 13:50 - Wereld

©

José Ignacio Landaluce, burgemeester van Algeciras, heeft een meeting gepland staan met minister Arancha González Laya van Buitenlandse zaken, Europese Unie en Samenwerking over de gesloten grenzen met Marokko.

Volgens de burgemeester zullen de gesprekken betrekking hebben op kwesties die van groot belang zijn voor de havenstad en de regio, waaronder de heropening van de grenzen met Marokko en de Brexit.

Landaluce hekelt de "onzekerheid" omtrent de heropening van de grenzen van Marokko. Deze situatie heeft ernstige gevolgen voor duizenden mensen in Algeciras en wereld-Marokkanen die in de stad de boot nemen naar Marokko.

De bewindsman stelt tevens dat de Spaanse regering de plicht heeft om de nodige maatregelen te treffen om de sanitaire veiligheid van zowel Spanjaarden als buitenlanders bij de grenzen te garanderen.

Honderden Marokkanen reisden in de afgelopen weken met de auto naar Algeciras in de hoop op een heropening van de Marokkaanse grenzen. Marokko heeft echter besloten om enkel passagiersboten toe te laten uit Sète in Frankrijk en Genua in Italië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team