Zoeken

Spanje: Marokko’s 212 netnummer gebruikt voor fraude

15 februari 2022 - 21:00 - Wereld

©

In Spanje wordt het Marokkaanse netnummer 212 steeds vaker door malafide personen gebruikt om te bellen en berichten te versturen voor frauduleuze doeleinden.

Het Marokkaanse netnummer wordt gewoonlijk gevolgd door een volgnummer dat varieert naar gelang de regio: zo kunt u met (+212) 520 Casablanca bereiken, met (+212) 5243 Marrakech, met (+212) 5246 Youssoufia en Safi, met (+212) 525 Laayoune, Agadir, Ouarzazate, Dakhla en Essaouira, enz.

Lees ook: Marokko: Algerijnen krijgen toegang tot vertrouwelijke gegevens

Deze nummers beginnen allemaal met het cijfer 5, wat betekent dat het lokale lijnen zijn. Wees er echter op bedacht dat oproepen of berichten van nummers die met 212 beginnen, voor frauduleuze doeleinden kunnen zijn bestemd, waarschuwt de Guardia Civil, die er de bevolking op wijst dergelijke oproepen of sms’jes niet te accepteren tenzij zij een vriend, kennis of familielid hebben die in Marokko woont.

Dit soort fraude wordt steeds vaker gebruikt door georganiseerde groepen die meerdere keren bellen om de ontvanger terug te laten bellen. Dit staat bekend als de "gemiste oproep oplichting". De Spaanse overheid raadt de burgers aan niet in te gaan op gemiste oproepen van nummers als 355 (Albanië), 225 (Ivoorkust), 233 (Ghana) en 234 (Nigeria).

Lees ook: Amerikaans beleeft hel nadat Marokkaan haar telefoon hackt

Oproepen of berichten (SMS of WhatsApp) met deze netnummers kunnen best gewoon genegeerd en geblokkeerd worden om niet in een frauduleuze val te trappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team