Zoeken

Spanje: Marokkanen die alles verloren door crisis slapen in auto

9 mei 2017 - 17:15 - Marokkanen in het buitenland

©

Ondanks een lichte verbetering is er nog steeds een economische crisis in Spanje. Buitenlanders, waaronder veel Marokkanen, zijn er het eerste slachtoffer van.

In een artikel over deze « dakloze arbeiders », schrijft Akhbar Al Yaoum over de moeilijke situatie van Marokkanen in Spanje die alles verloren door de economische crisis die in 2008 na de instorting van de vastgoedmarkt begon.

De Marokkanen waarover het blad schrijft hebben meestal een goede baan die hen in staat stelt om comfortabel te leven. Maar de hoge huurprijs van woningen dwingt hen om in hun auto te leven.

De krant schrijft onder meer over een 38-jarige Marokkaan die een maandsalaris van 1400 euro verdient en die in zijn auto slaapt omdat een woning huren meer dan de helft van zijn inkomen zou kosten. Onmogelijk dus voor hem om een woning te huren, te eten en geld te sturen naar zijn familie in Marokko.

De situatie is volgens het blad te wijten aan de vastgoedmaffia, die voor een stijging van de huurprijzen heeft gezorgd in toeristische steden waar veel Marokkanen werk hebben gevonden, met name in de horeca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team