Zoeken

Ruim 250.000 Marokkanen verblijven illegaal in Spanje

12 juni 2018 - 16:50 - Marokkanen in het buitenland

©

In Spanje verblijven op dag van vandaag ruim 250.000 Marokkanen zonder papieren. Dat blijkt uit cijfers die door persagentschap EFE werden onthuld.

Het agentschap stelt op basis van Spaanse en Marokkaanse gegevens dat ongeveer één miljoen Marokkanen in Spanje wonen waarvan 773.478 legaal in het land verblijven. Marokkanen vormen daarmee de grootste buitenlandse gemeenschap in het Europees land.

De situatie van deze illegale migranten is in beide landen bekend en werd al herhaaldelijk besproken tijdens bilaterale meetings volgens EFE. Zowel Spanje als Marokko proberen een oplossing te vinden.

Het merendeel van de Marokkanen die illegaal in het land verblijven wonen in de regio van Catalonië, met name in Barcelona, maar ook in Madrid en in Andalusië in het zuiden van het land.

Velen kwamen legaal aan in Spanje maar werden hard getroffen door de economische crisis. Ze verloren hun baan waardoor het voor hen nu onmogelijk is om hun verblijfsvergunning te verlengen of een nieuwe baan te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team