Zoeken

Spanje wil Marokkaanse terreurverdachte na 9 jaar cel aan Marokko uitleveren

11 februari 2014 - 22:05 - Wereld

©

Mohamed Larbi Ben Sellam, veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor zijn deelname aan de aanslagen in Madrid, is officieel eerder deze week vrijgekomen. Maar de Marokkaan wordt mogelijk uitgeleverd aan Marokko en blijft daarom in de cel tot de rechter zich hierover uitspreekt.

Negen jaar en geen dag minder bleef de Marokkaan in de gevangenis in Spanje. Hij werd schuldig bevonden aan samenwerking met de daders van de aanslagen in Madrid op 11 maart 2004, waarbij 191 mensen werden gedood.

Mohamed Larbi Ben Sellam zou geholpen hebben bij de werving en indoctrinatie van de bommenleggers, volgens informatie van de rechtbank.

In oktober 2007 werd hij in eerste aanleg tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld. In beroep werd aangetoond dat hij enkel een bijrol had gespeeld, waardoor zijn straf naar 9 jaar was verlaagd.

Als hij wordt uitgeleverd riskeert hij een nieuwe gevangenisstraf in Marokko, waar hij wordt verdacht van deelname aan een terroristische groepering en het voorbereiden van terroristische aanslagen in het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team