Zoeken

Spanje: Marokkaan door tiental veiligheidsagenten mishandeld (video)

12 april 2019 - 10:50 - Wereld

©

Een jonge Marokkaan is enkele dagen geleden door een tiental veiligheidsagenten van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe ernstig mishandeld omdat hij geen geldig treinticket had.

Een video van de aanval die in Barcelona plaatsvond, werd massaal op sociale media gedeeld. Renfe werd daardoor gedwongen om op het incident te reageren. In een verklaring stelt de groep alle veiligheidsagenten die bij het incident betrokken zijn te hebben ontslagen omdat "de slechte behandeling van personen niet wordt geaccepteerd".

Volgens plaatselijke media zouden zes tot tien veiligheidsagenten betrokken zijn. Het slachtoffer werd met stokken geslagen en zelfs geschopt toen hij al op de grond lag. Tientallen aanwezige treinreizigers protesteerden maar het groepje bleef de jongeman slaan. In een tweede video van het incident ziet men het slachtoffer onder het bloed.

Twee Spaanse verenigingen tegen racisme hebben de brutale aanval ferm veroordeeld. De handelingen van de veiligheidsagenten waren "overbodig en racistisch". Beide organisaties willen het slachtoffer bijstaan om de daders te vervolgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team