Zoeken

Spanje: Marokkaan gearresteerd voor mishandelen professionele golfer

13 december 2021 - 10:40 - Wereld

marokkaans-agressie-golfer-professioneel.jpg

De Spaanse politie heeft maandag in Madrid een Marokkaanse chauffeur gearresteerd voor het mishandelen van de blinde golfer Marc Oller. Het slachtoffer werd enkele meters meegesleurd met zijn hand vast in de autoruit. De chauffeur weigerde hem te vervoeren omdat hij vergezeld was van een geleidehond.

Het incident gebeurde maandagnamiddag in de Madrileense wijk Arganzuela. Marc Oller, winnaar van de Spaanse Cup of Adapted Golf in 2018 en 2021, maakte gebruik van een speciale vervoersdienst om naar een afspraak te gaan. De chauffeur weigerde hem mee te nemen vanwege de geleidehond die bij hem was.

Lees ook: Marokko: politieman gearresteerd voor mishandeling met de dood tot gevolg

De 44-jarige sportman probeerde het portier van binnenuit te openen toen de bestuurder het autoraam sloot. Oller’s hand raakte gekneld en hij werd ongeveer tien meter meegesleurd, meldt EFE. Getuigen waarschuwden de politie. Dankzij hun oplettendheid werd de bestuurder gearresteerd.

Lees ook: Tetouan: arrestaties na mishandeling gehandicapte man

Het slachtoffer had verschillende vingerbreuken en kreeg eerste hulp voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De 42-jarige chauffeur werd opgepakt. Hij heeft een stevig strafblad en mocht Spanje zelfs niet verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team