Zoeken

Spanje stuurt leger naar Melilla

24 juli 2023 - 23:30 - Wereld

©

Officieren van het Algemeen Commando van Melilla voeren sinds enkele dagen een controle-, bewakings- en afschrikkingsmissie uit nabij de grens met Marokko.

Deze missie aan de Marokkaanse grens maakt deel uit van de territoriale bewaking van bepaalde gevoelige gebieden, die aan het Spaans leger is toegewezen als afschrikkingsmethode tegen mogelijke aanvallen via land, zee en lucht.

Lees ook: Marokko beschuldigd van economische blokkade Melilla

De hoofdmissie van het commando is het beschermen van het bijzonder gevoelige gebied dat de grens markeert tussen Spanje en Marokko, maar ook tussen de Europese Unie en Afrika. Aanwezigheids- en surveillancemissies worden met regelmaat uitgevoerd nabij de grenzen van Sebta en Melilla met Marokko, bevestigen militaire bronnen aan Vozpópuli.

Verschillende eenheden, regimenten en bataljons zijn gestationeerd in de twee autonome steden om deze operaties uit te voeren. "Elke dag van het jaar, op elk moment van de dag, zijn de eenheden en commandanten van de operationele structuur van de strijdkrachten alert om elke bedreiging voor de veiligheid in de gebieden van soevereiniteit en nationaal belang, het hoofd te bieden," legt de Defensiestaf (EMAD) uit.

Lees ook: Sebta en Melilla: experts sluiten Marokkaanse militaire aanval uit

De land-, lucht- en zeemachten nemen deel aan deze operaties door materieële en menselijke middelen te ontplooien in deze gebieden die worden beschouwd als strategisch en van nationaal belang voor Spanje, zoals de rotsen en eilandjes in de buurt van de Marokkaanse kust, en de Canarische Eilanden.

Bladna.nl