Zoeken

Spanje: hoorzitting Polisario-leider uitgesteld

6 mei 2021 - 10:40 - Wereld

©

De hoorzitting van Polisario-leider Brahim Ghali die gepland stond op 5 mei, is verplaatst naar aanstaande vrijdag. Hiertoe heeft de Spaanse rechter Santiago Pedraz Gomez besloten.

Rechter Gomez heeft naast het besluit om de hoorzitting van Ghali te verplaatsen naar 7 mei ook de opdracht gegeven tot een politieonderzoek waarmee de identiteit van de Polisario-leider officieel moet worden vastgesteld. Sinds 21 april verblijft Ghali onder een valse identiteit in een ziekenhuis in Logroño. Hij zou in het ziekenhuis zijn opgenomen onder de naam Mohamed Ben Battouche.

De aanleiding voor het proces tegen Ghali is de aanklacht van Polisario-dissident El Fadel Breika die de separatistenleider beschuldigt van "ontvoering, willekeurige detentie en marteling" in de gevangenissen van Tindouf. Hierop besloot rechter Santiago Pedraz Gomez om Ghali en andere belangrijke leden van het Polisario-front te dagvaarden.

Er zijn nog twee andere klachten ingediend tegen de Polisario-leider wegens het schenden van mensenrechten. Tevens heeft Khadijatou Mahmoud, een jonge sahrawi-vrouw, een klacht ingediend tegen Ghali wegens verkrachting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team