Zoeken

Nieuwe onthullingen over ziekenhuisopname van Polisario-leider in Spanje

28 april 2021 - 15:40 - Wereld

©

Het Spaanse dagblad La Razón heeft nieuwe onthullingen gedaan over de manier waarop de Polisario-leider Brahim Ghali naar Spanje is gebracht om daar medische hulp te krijgen. Op 21 april werd Ghali opgenomen in een ziekenhuis in Logroño in de buurt van Saragoza.

Het wordt als vanzelfsprekend aangenomen dat er over de aankomst van Ghali in Spanje, op een luchthaven waar hij onopgemerkt zou kunnen blijven, en zijn opname in het ziekenhuis in de hoofdstad van La Rioja, werd onderhandeld op het hoogste niveau tussen Spanje en Algerije, het land dat het Polisario-front op zijn grondgebied herbergt", staat er in La Razón.

De Spaanse krant meldt dat Ghali onder de naam Mohamed Benbatouch naar Spanje is gereisd en in het ziekenhuis is opgenomen. Ook zou hij de beschikking hebben over valse reisdocumenten. Spanje en Algerije zouden al deze moeite hebben gedaan "om Marokko, niet te ontstemmen, noch de woede van de slachtoffers van het Polisario-front op te wekken, die bij Spaanse rechtbanken juridische procedures tegen Brahim Ghali en andere leden van de Polisario zijn gestart".

Volgens het blad hebben verschillende organisaties, waaronder de Canarische Vereniging van Slachtoffers van Terrorisme (Acavite), en individuen, juridische stappen genomen toen bekend werd dat de Polisario-leider in het San Pedro ziekenhuis in Logroño was opgenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team