Zoeken

Spanje bezorgd om F16 gevechtsvliegtuigen van Marokko

28 april 2014 - 12:51 - Marokko

©

Spanje is bezorgd om het legerarsenaal van Marokko. Een militair expert vertelde aan El Confidencial Digital dat Marokko met zijn F-16 gevechtsvliegtuigen een beslissende voorsprong op zijn tegenstanders heeft.

"In geval van conflict tussen Marokko en Spanje, hebben de Marokkanen een beslissende technologische voorsprong. De F-16’s van Mohammed VI kunnen vijandelijke doelen in een straal van 300 km detecteren, in tegenstelling tot de Spaanse jachtvliegtuigen met een draagwijdte van slechts 150 km."

Marokkaanse F-16’s zijn bovendien uitgerust met raketten die slechts vier landen in de wereld bezitten. Ook kunnen de toestellen het radarsignaal van de Spaanse F-18 gevechtsvliegtuigen verstoren.

De Marokkaanse toestellen behoren tot de voorlaatste generatie van de Amerikaanse F-16. Enkel de versie dat voor de Verenigde Arabische Emiraten werd gemaakt is nog krachtiger. Ze zijn uitgerust met de technologie die nu gebruikt wordt voor de F-16’s van de US Air Force.

Bronnen van de Spaanse luchtmacht verklaarden dat deze analyse enkel betrekking heeft tot de F-18 toestellen op de Canarische Eilanden. In geval van oorlog met Marokko, zou Spanje zijn Eurofighters inzetten. Deze kunnen het gemakkelijk opnemen tegen de Marokkaanse straaljagers

Marokko had in 2008 bij de Amerikaanse Lockheed Martin 24 F-16 gevechtsvliegtuigen besteld voor 2,5 miljard dollar. In juli vorig jaar had Marokko het laatste toestel ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team