Zoeken

Spaanse rechtbank doet uitspraak over Marokkaanse viskwekerijen bij Islas Chafarinas

19 oktober 2022 - 17:00 - Wereld

©

Het Spaanse Openbaar Ministerie beschouwt de vestiging van viskwekerijen door Marokko bij de Chafarinas-eilanden niet als een strafbaar feit. Bijgevolg heeft zij besloten het onderzoek dat werd ingesteld naar aanleiding van de klacht van Fernando Gutiérrez Díaz de Otazu, parlementslid van de Partido Popular (PP), op te schorten.

Na afloop van het onderzoek concludeerde het Openbaar Ministerie dat "de opgezette viskwekerijen zich buiten de speciale beschermingszone (SBZ) bevinden" en dat "niets erop wijst dat er een strafbaar feit is gepleegd". Er is niet vastgesteld dat dit beschermde gebied is beschadigd, vernietigd of blootgesteld aan het risico van vernietiging. Om deze redenen heeft het Openbaar Ministerie besloten het onderzoek te sluiten. Dit besluit is meegedeeld aan het Directoraat-generaal Visserij en Aquacultuur van het Spaanse ministerie van Landbouw, meldt El Confidencial Digital.

Lees ook: Spanje gaat klokkentoren op rots Al Hoceima afbreken

In mei, vier dagen na de ontmoeting tussen partijleider Alberto Núñez Feijóo en de Marokkaanse regeringsleider Aziz Akhannouch in Rotterdam, diende Fernando Gutiérrez Díaz de Otazu een klacht in. Tijdens die ontmoeting sprak de PP-leider over zijn wens om "opnieuw een op vertrouwen gebaseerd buitenlands beleid" op te starten en accepteerde hij de uitnodiging van de Marokkaanse politicus om vóór het einde van het jaar naar Rabat te reizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team