Zoeken

Spanje arresteert Marokkaanse salafist Mohamed Said Badaoui

22 oktober 2022 - 10:00 - Wereld

©

De politie in het Spaanse Reus bij Tarragona, heeft Mohamed Said Badaoui, leider van de plaatselijke islamitische gemeenschap, gearresteerd omdat hij een bedreiging zou vormen voor de nationale veiligheid. Badaoui, die dreigt te worden uitgezet, werd in hechtenis genomen op het politiebureau La Verneda in Barcelona.

Mohamed Said Badaoui (40) wordt bedreigd met uitzetting van het Spaanse grondgebied. Hij is voorzitter van de Vereniging voor de verdediging van de rechten van de moslimgemeenschap in Reus (Tarragona) en wordt de "salafist van Reus" genoemd.

Lees ook: Spanje beveelt uitwijzing invloedrijke Marokkaan

Volgens Badaoui is zijn uitwijzing "politiek". Het besluit werd genomen vanwege zijn strijd tegen institutioneel racisme. In augustus schreven partijen als Comunes, ERC, Junts en de CUP aan minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska om de opschorting van zijn uitzetting te eisen, die zij als "ongerechtvaardigd" omschreven.

Lees ook: Spanje zet "geradicaliseerde imam" uit naar Marokko

Deze partijen waren van mening dat de beschuldigingen tegen Badaoui slechts gebaseerd zijn op "een reeks subjectieve beoordelingen". Op sociale media plaatste hij een video van een ontmoeting met het Republikeinse parlementslid Gabriel Rufián en de minister van Feminisme van de Generalitat, Tània Verge, die hem steun verzekerden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team