Zoeken

Spaanse minister van Buitenlandse Zaken in Rabat verwacht

24 maart 2022 - 17:00 - Marokko

©

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, zal op 1 april een bezoek brengen aan Marokko. Een nieuwe stap naar nauwere betrekkingen tussen Rabat en Madrid.

Het bezoek van de Spaanse minister aan Rabat is onderdeel van de inspanningen om de bilaterale betrekkingen tussen Marokko en Spanje te consolideren. José Manuel Albares heeft voor de Commissie buitenlandse zaken van de Kamer van Volksvertegenwoordigers aangekondigd dat hij gesprekken zal voeren met zijn Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita.

Lees ook: Volledige brief van Pedro Sanchez aan Koning Mohammed VI

Het is volgens hem de bedoeling te beginnen werken aan een "nieuw actieplan" om de bilaterale betrekkingen op alle gebieden te versterken, werkgroepen nieuw leven in te blazen en de samenwerking op alle vlakken te consolideren.

Lees ook: Melilla pleit voor gecontroleerde heropening grens met Marokko

De beslissing van José Manuel Albares om naar Marokko te reizen komt enkele dagen nadat Spanje zijn standpunt over de Sahara heeft gewijzigd. Dit besluit werd wereldwijd toegejuicht en tilt de relaties tussen de twee landen opnieuw op een hoger niveau.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team