Zoeken

Celstraf rapper Mouad Belghouat bevestigd

28 juli 2012 - 21:13 - Gemeenschap

©

De rapper en lid van 20-februari-Beweging Mouad Belghouat, Lhaqed van zijn artiestennaam, heeft zijn éénjarig celstraf vrijdag in hoger beroep zien bevestigd.

De rechtbank in Casablanca veroordeelde de rapper ook tot een boete van 1000 dirham, voor een schendend liedje tegenover de politie.

In het liedje beschrijft Lhaqed politieagenten als "honden van de Staat" volgens de burgerlijke partij. Zijn advocaat ontkent en zegt dat het over "een proces tegen de vrijheid van meningsuiting" gaat, een stelling dat wordt bevestigd door Human Rights Watch.

Eind maar aangehouden voor dit "beledigend liedje", werd Mouad Belghouat in mei veroordeeld door de rechtbank van Ain Sebaa, Casablanca, tot een jaar cel, een boete van 1000 dirham en een symbolische dirham schadevergoeding.

Het is niet de eerste keer dat Mouad Belghouat in de gevangenis belandt. De activist was in januari vrijgekomen na vier maanden in de Oukacha-gevangenis in Casablanca te hebben gezeten voor de agressie van een royalistische activist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team