Zoeken

Spierziektepatiënt Souf krijgt steun van Ziyech

13 februari 2021 - 14:40 - Wereld

©

Soufiane Elazizi, beter bekend als Souf, lijdt aan de zeldzame ziekte SCA-Type 2. Een ziekte die ervoor zorgt dat de communicatie tussen zijn zenuwen en spieren wordt verslechterd. Soufiane genereerde deze week veel aandacht voor zijn fonds #DoesSouf, waarmee hij geld inzamelt voor onderzoek naar de ziekte en om mensen in nood te steunen.

Soufiane Elazizi heeft inmiddels al meer dan 119.000 euro opgehaald. Het BNN-programma ‘Je zal het maar hebben’ zond dinsdag een aflevering over hem uit, waarna de Instagram-liveshow ‘FC Avondklok’ van Défano Holwijn een geldinzameling organiseerde. Hij kreeg donaties van topvoetballers zoals Quincy Promes, Hakim Ziyech en Memphis Depay. "Ik wist niet wat ik zag en kan het nog steeds niet geloven", zegt Souf aan Nos. "Ik ben enorm geschrokken maar ik ben dankbaar voor iedereen die heeft gekeken, gedeeld en gedoneerd".

André Boersma, manager van een supermarkt in Breda waar Souf sinds 2017 werkt, heeft een bijzondere band met de jongen. Toen hij zag dat de opwinding te groot werd nam hij zijn telefoon af om hem te beschermen. Souf kan in principe maar een paar uurtjes per dag actief zijn. "Nu is hij eigenlijk twee dagen aan het stuiteren. Hij vindt dat hij overal op moet reageren. Met het risico dat hij zijn lichaam overbelast. Ik hou te veel van hem om hem kapot te laten maken voor een beetje media. Zijn telefoon afpakken was even schokkend, maar wel nodig."

In 2019 organiseerden Souf en André een eerste inzamelingsactie voor onderzoek naar de spierziekte. Daarmee haalden ze zo’n 30.000 euro op voor het Radboud UMC. Ze realiseerden ook Soufs droom om een keer uit een vliegtuig te springen. Ook deze keer verwachtten ze een dergelijke som, maar het geld blijft binnenstromen. "Hoe meer geld we hebben, hoe meer mensen we blij kunnen maken. Ik wil een glimlach op de gezichten bezorgen van mensen die chronisch ziek zijn of pech hebben in het leven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team