Zoeken

Marokko gaat rijken extra belasten

7 september 2011 - 08:10 - Economie

©

Een solidariteitsfonds gefinancierd door een verplichte belasting op vermogen opgelegd aan de rijken, zou binnenkort moeten worden gecreëerd in Marokko. Het feit dat de rijken blijven profiteren van het compensatiefonds bestemd voor de armere sociale klassen, zou een deel van de politieke klasse en de civiele maatschappij doen walgen. Zij moedigen vandaag de dag de regering aan om een billijke oplossing te vinden.

Deze belasting op vermogen zal worden bepaald op basis van een aantal criteria die de categorieën van rijke burgers getroffen door deze belasting zullen bepalen. De bezitten in onroerend goed zullen ook onderworpen worden aan de belasting zoals het reeds het geval is in vele landen.

De maatregel, dat ook een tweede belasting voorziet op de levensstijl van de rijkere klassen, zal het prijsverschil betreffen van basisconsumptieproducten gesubsidieerd door het compensatiefonds.

Het team van minister van Financiën, Salaheddine Mezouar, zou werken aan een wetsvoorstel dat ingediend zal worden bij het ​​parlement alvorens opgenomen te worden in het budgetrecht 2012.

Bladna.nl