Zoeken

Sofiane Boufal excuseert zich bij Afrikanen

9 december 2022 - 09:00 - Sport

©

Sofiane Boufal vergat Afrika te noemen in een interview na de overwinning van Marokko op Spanje. De Marokkaanse international heeft daar spijt van en corrigeert zijn uitspraken.

"We hebben net geschiedenis geschreven, de emoties tijdens de wedstrijd zijn ongelooflijk. Deze overwinning behoort toe aan het hele Marokkaanse volk, alle Arabische volkeren en alle moslims in de wereld", aldus Sofiane Boufal in een verklaring aan beIN Sport net na de kwalificatie van de Atlas Leeuwen voor de kwartfinale van het WK in Qatar. Vele Afrikaanse fans, die Marokko sinds het begin van het WK hebben gesteund, reageerden ontevreden over deze uitspraak. Boufal kreeg veel kritiek op social media.

Lees ook: Spaanse krant spot met Marokkaanse binationals

Verschillende waarnemers stellen met name dat de Marokkaanse spelers zichzelf niet als Afrikanen beschouwen. Naar aanleiding van de polemiek publiceerde Sofiane Boufal een correctie op zijn persoonlijke social media accounts. Hij verontschuldigde zich bij alle Afrikaanse fans die hij niet had genoemd. "Het spijt me dat ik dinsdag tijdens het interview na de wedstrijd ben vergeten heel het Afrikaanse continent te vermelden. Bedankt dat jullie achter ons staan, natuurlijk draag ik de overwinning aan jullie op. Met trots vertegenwoordigen wij al onze broeders op het continent. Samen", schreef de Marokkaanse international op Instagram.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team