Zoeken

Casablanca: bomenkap zorgt voor verontwaardiging

17 maart 2024 - 15:00 - Marokko

©

Milieubewegingen in Casablanca uiten scherpe kritiek op de recente kaalkap van jacarandabomen op de Boulevard Anfa. De actie wordt beschouwd als een "misdaad tegen het milieu".

"De kap van de jacarandabomen is een aanslag op een van de meest iconische lanen van de economische hoofdstad," aldus Salima Belemkaddem, voorzitter van de stichting "Marokko Milieu 2050", tegenover Al3omk. Ze benadrukt de voordelen van deze bomen, die al bijna tien jaar deel uitmaakten van de stadsomgeving. "Casablanca is een van de meest vervuilde steden," stelt ze. "De jacarandabomen zorgden voor een prachtige aanblik op de Boulevard Anfa en hielpen mee om de vier seizoenen te beleven. Dit is belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid van de bewoners, die geconfronteerd worden met de toenemende aanwezigheid van palmbomen en hitte."

Lees ook: Marokko: ecologen verzetten zich tegen invasie Amerikaanse palmbomen

Belemkaddem hekelt het feit dat de "gemeente de jacarandabomen heeft gekapt en vervangen door ficus benjamina bomen die niet bloeien en geen zichtbare of bewezen gezondheidsvoordelen bieden. Bovendien moeten we nog eens tien jaar wachten totdat deze bomen hun ecologische en sanitaire functie kunnen vervullen."

Lees ook: Marokko gaat 50.000 hectare aan arganbomen aanplanten

De kaalkap van de jacarandabomen heeft geleid tot protesten van milieuactivisten en bewoners. De gemeente van Casablanca heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team