Zoeken

Marokkaanse vertelt over lockdown in India (video)

25 april 2020 - 15:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Laila Lahlou werkt als fysiotherapeute in een ziekenhuis in India. Sinds 22 maart en de afkondiging van de noodtoestand zit ze thuis vast.

India heeft een bevolking van ruim 1,3 miljard inwoners en heeft net zoals de meeste landen in de wereld, strenge maatregelen getroffen om de coronavirus pandemie te remmen.

Volgens Laila Lahlou werd er in het begin van de lockdown streng en soms gewelddadig opgetreden om de nieuwe regels te doen naleven. Indiërs zijn de situatie nu gewoon geworden en incidenten komen minder vaak voor.

Ondanks de nabijheid met China is India minder getroffen door het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers die Laila Lahlou in een filmpje op sociale media deelt. Sinds het begin van de epidemie in het land werden ruim 10.500 besmettingen vastgesteld en vielen er 358 doden. De cijfers, die van 15 april dit jaar dateren, tonen ook aan dat 1205 patiënten herstelden.

In India zijn samenkomsten beperkt tot vier mensen. Laila doet zelf al haar inkopen via internet en zit sinds het begin van de lockdown thuis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team