Zoeken

"Aap, hond", Sjeik Abu Naim weer in opspraak na beledigen ’seculieren’

9 november 2015 - 15:30 - Marokko

©

De omstreden Marokkaanse Sjeik Abu Naim blijft tot haat aanzetten. Van zijn veroordeling tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor zijn uitspraken tegen Driss Lachgar en Abdellah Laroui heeft Abdelhamid Abu Naim duidelijk niets onthouden.

In een nieuw filmpje op YouTube valt de sjeik de "seculiere gemeenschap van Marokko" aan, met aan hun hoofd CNDH-voorzitter Driss El Yazami. Abou Naim is namelijk woedend op het voorstel van El Yazami om vrouwen en mannen gelijke erfrechten te geven.

"Wie heeft jou het recht gegeven om te spreken? Wie vertegenwoordig je? Je bent een handlanger van het zionisme en buitenlandse ambassades. Je werd gekocht door de Staat en bent het instrument van de Moukhabarate geworden. El Yazami, weet dat je vervloekt bent door Allah, de engelen en alle mensen", aldus de sjeik die Driss El Yazami ervan beschuldigt "het Heilige Boek te hebben durven uitdagen, de religie van God te hebben aangevallen en de sharia te hebben betwist".

TelQuel meldt dat Abdelhamid Abou Naïm tevens Amazigh-activist Ahmed Assid een "aap" noemde en Said Lakhal, een onderzoeker in de islamitische bewegingen, een "hond".

Abu Naim was in februari vorig jaar tot een maand voorwaardelijke celstraf en een boete van 500 dirham veroordeeld na een klacht van het ministerie van Justitie wegens laster tegen de religieuze instanties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team