Zoeken

Sjeik Abu Naim excommuniceert ministers die "Allah niet vrezen"

24 februari 2016 - 17:15 - Marokko

©

De omstreden salafist-sjeik Abu Naim heeft twee ministers geëxcommuniceerd. Volgens hem vrezen ministers Rachid Belmokhtar van Onderwijs en Ahmed Toufiq van Islamzaken Allah niet. Het is niet de eerste keer dat Abu Naïm tot haat aanzet tegen Marokkaanse verantwoordelijken.

Abdelhamid Abu Naim stelt dat de twee ministers "Allah niet vrezen en enkel de Christenen, Joden en andere vijanden van de Islam willen behagen". Zij leiden volgens de sjeik "seculiere lobby’s van Onderwijs en Islamitische Zaken".

De prediker beschuldigt Frankrijk ervan Rachid Belmokhtar te hebben gesteund en zijn benoeming tot minister mogelijk te hebben gemaakt. Hij noemt Belmokhtar een "onwetende die door Frankrijk werd opgeleid". Ahmed Toufiq is dan weer een "vijand van de prediking" en een "seculiere extremist".

Abu Naim is in de laatste maanden een expert in excommunicatie geworden... Dat deed hij onder meer met amazigh-activist Ahmed Assid, de voorzitter van de USFP partij Driss Lachgar en de voorzitter van de mensenrechtenraad CNDH, Driss Yazami. Onlangs viel hij ook 2M aan, een "zionistische zender" volgens hem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team