Zoeken

Marokkaan vindt chip uit die smartphone in 10 minuten oplaadt

30 november 2015 - 10:30 - Gemeenschap

©

Rachid Yazami, Marokkaanse wetenschapper aan de Nanyang Technological University in Singapore, heeft een nieuwe chip uitgevonden die zowel smartphones als elektrische wagens in minder dan tien minuten tijd oplaadt.

The Straits Times schrijft dat de chip, dankzij zijn klein formaat, in bijna alle soorten batterijen kan worden ingebouwd.

"De chip geeft niet alleen informatie over de staat van de batterij, maar optimaliseert ook het herladen, zodat de batterij sneller wordt herladen en tegelijkertijd in best mogelijke conditie blijft.", aldus de Marokkaanse wetenschapper.

De chip van Rachid Yazami waarschuwt bovendien wanneer een batterij defect is en er brandgevaar is. Het risico op brand wordt dankzij de chip ook veel kleiner.

Rachid Yazami werkte ruim vijf jaar aan de ontwikkeling van de chip. "Mijn visie van de toekomst is dat elke batterij worden uitgerust met deze chip, waardoor het brandrisico in voertuigen en elektronische apparatuur kleiner wordt en de levensduur van de batterijen groter."

De chip wordt naar verwachting eind 2016 gecommercialiseerd. Rachid El Yazami is één van de uitvinders van de lithium batterijen in de jaren ’80. De wetenschapper heeft ruim 50 patenten en is auteur van meer dan 200 publicaties over batterijen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team