Zoeken

Sète: controles op schepen die naar Marokko varen

7 juli 2022 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse en Franse autoriteiten zorgen voor het vlotte vervoer en de controle van de passagiers in Sète op weg naar Tanger en Nador in Marokko. Bij het vertrek van de autoveerboot Atlas op de zeeverbinding Sète-Nador op dinsdag 5 juli omstreeks 18.00 uur, werden grensoverschrijdende controles uitgevoerd.

De prefect van het departement Hérault, Hugues Moutouh, en Nouzha Sahel, consul-generaal van Marokko in Montpellier, waren aanwezig bij het controlebezoek van de douane en de grenspolitie, meldt Midi Libre. Volgens de prefectuur is dit een nieuwe manier "om onze goede verstandhouding en de perfecte onderlinge samenwerking tussen onze twee landen te tonen". "Wij zijn gekomen om ervoor te zorgen dat de organisatie van de doorreis en de controle van de passagiers naar Tanger en Nador in Marokko zo soepel mogelijk verloopt," gaf de prefect aan.

Lees ook: Almería: toename passagiersvervoer over zee met Nador

Pas na zes uur was het mogelijk om te vertrekken. "Wij laten ongeveer 80 voertuigen per uur door," zei Olivier Harguindeguy, directeur van de grenspolitie. De controles duren wat langer, "omdat de haven van Sète de toegangspoort tot het Schengengebied is". "Onze samenwerking is voorbeeldig. De consul-generaal juichte deze actie toe. Met de Eid-vieringen die deze week plaatsvinden, zullen wij een piek in het verkeer bereiken," voegde de Franse ambtenaar eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team