Zoeken

Seksuele intimidatie: werknemer wint zaak tegen Marokkaanse consulaat Murcia

8 mei 2024 - 22:00 - Wereld

©

De rechtbank van Murcia heeft het Marokkaanse consulaat in dezelfde stad veroordeeld tot een schadevergoeding 50.000 euro voor een voormalige werknemer die het slachtoffer werd van seksuele intimidatie en onrechtmatig ontslag. De Spaanse justitie heeft ook de onmiddellijke herintegratie van de vrouw in haar functie gelast.

De vrouw, die als secretaresse werkte voor de consul van Marokko, spande een rechtszaak aan tegen het consulaat voor onrechtmatig ontslag. Zij beweerde haar baan te hebben verloren nadat ze seksuele avances van de toenmalige consul, Sidi Mohammed Biedallah, die momenteel gestationeerd is in Bilbao, had afgewezen. Deze avances omvatten pogingen tot zoenen en omhelzen, en ongepaste telefoontjes buiten werktijd, welke zij consequent weigerde.

Lees ook: Gevangenisstraf voor medewerker Marokkaanse consulaat in Italië

De incidenten begonnen in september 2020, toen Sidi Mohammed Biedallah zijn functie als consul in Murcia begon. Na haar herhaaldelijke afwijzingen plaatste de consul de vrouw over naar een positie die niet bij haar paste, wat bijdroeg aan een vijandige werkomgeving en leidde tot een slechte relatie met haar collega’s. In januari 2022 kreeg zij een ernstige angstcrisis, en in december van dat jaar werd zij ontslagen, juist toen zij op het punt stond haar werk na een langdurige behandeling voor haar angststoornis te hervatten.

Lees ook: Voormalige Marokkaanse diplomaat consulaat Barcelona cel in

In zijn vonnis eind april, waar La Opinión de Murcia toegang tot had, stelde de rechtbank van Murcia de vrouw in het gelijk. Het verklaarde haar ontslag ongeldig en beval het consulaat haar onmiddellijk weer aan te stellen in haar functie. Daarnaast moet het consulaat haar 56,89 euro per dag betalen voor elke dag dat zij van haar werk was verwijderd, tot aan de dag van haar herintegratie, plus een extra schadevergoeding van 51.000 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team