Zoeken

Consul van Marokko in Italië opgepakt voor verduisteren miljoenen euros

31 december 2019 - 15:20 - Wereld

©

De honorair consul van Marokko in het Italiaanse Bari, Vincenzo Abbinante, is afgelopen vrijdag samen met de voormalige burgemeester van Casamassima, Domenico Birardi, gearresteerd.

Volgens La Repubblica worden de twee politici van verduistering van geld en officiële documenten, financiële corruptie en frauduleuze faillissementen verdacht.

De feiten vonden tussen 2013 en 2017 plaats. Een ondernemer had toen bij het parket in Bari aangifte gedaan nadat hij verdachte activiteiten binnen zijn bedrijf had waargenomen sinds hij het personeelsbeleid aan Domenico Birardi had toevertrouwd. Zijn bedrijf zou in drie jaar tijd, zonder zijn medeweten, 450 mensen hebben aangeworven zonder belastingen of sociale lasten te betalen.

Door de frauduleuze handelingen van Abbinante (46) en Briardi (56) ging het bedrijf failliet en liet 3 miljoen euro aan achterstallige belastingen en sociale lasten achter. Ook werd in vier jaar tijd voor 4 miljoen euro aan ongerechtvaardigde geldopnames gedaan en voor 3,6 miljoen euro aan fictieve rekeningen uitgeschreven.

De honorair consul van Marokko werd in voorlopige hechtenis genomen in de lokale gevangenis van Bari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team