Zoeken

Seksualiteit: Marokkanen doorbreken de taboes

13 juni 2011 - 17:48 - Gemeenschap

©

In Marokko zoeken meer en meer paren naar seksuele bevrediging volgens de Marokkaanse seksuologe Amal Chabach. In een interview met de Franse Rue89 legt ze uit dat deze trend te danken is aan een algemeen bewustwording van de maatschappij. De vrouw heeft een meer prominente plaats in het koppel en de man word ervan bewust dat indien hij zijn vrouw seksueel voldoet, het koppel er sterker uit komt.

Amal Chabach, eerste vrouwelijke seksuoloog in Marokko, geeft aan dat meer en meer paren wederzijdse satisfactie zoeken. Jongeren streven er ook naar een maximum kansen aan hun koppel te bieden en sommige paren komen zelfs op consultatie vóór hun huwelijk om te spreken over hun gebrek aan ervaring.

Seksualiteit is nog steeds beschouwd als een taboe in Marokko en het geslachtsorgaan wordt bij sommige sociale categorieën aangezien als vuil. Zo vertelt dokter Chabach dat vrouwen die bij haar komen regelmatig klagen dat hun levenspartner weigert hun geslacht aan te raken "omdat deze vies is". Dat is wel minder het geval is bij de jongere generaties, meer open aan bepaalde seksuele praktijken.

De seksuologe, auteur van het boek "Het Arabische koppel in de eenentwintigste eeuw" onlangs gepubliceerd in Frankrijk, spreekt in haar boek over de invloed van de Arabische cultuur op de seksualiteit. Ze zegt er ook in dat vrouwen en mannen in Marokko en in de Arabische wereld nog steeds bang zijn te worden behekst.

Amal Chabach belooft een volgende boek over de seksualiteit van homoseksuelen en ouderen, daarbij verwijzend naar een zestig jarige vrouw, weduwe, die haar haar seksuele driften vertelde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team