Zoeken

Marokkaanse jongeren zijn meer geïnteresseerd in religie dan in politiek

2 juli 2011 - 09:00 - Marokko

©

Een studie van het ministerie van Jeugd en Sport toonde aan dat jonge Marokkanen veel meer geïnteresseerd zijn in religie dan in politiek en dat 60% van de respondenten van mening zijn dat de coëxistentie van religies natuurlijk is.

Op gebied van identiteit, beschouwt 37% zich als Marokkaan, 4% als Amazigh 4% en 3% als Arabier. 91% van de ondervraagden beschouwd zichzelf als Marokkaanse moslims.

In antwoord op een vraag over religie, zegt 89% van de jongeren dat ze bezig zijn aan het oefenen en het toepassen van de principes van de islam. De studie beveelt ook aan de ouders om voldoende belang te hechten aan de religieuze opvoeding van hun kinderen.

21% van de ondervraagden heeft nog nooit kennis genomen van een politiek programma, 6% weet niet voor wie te stemmen en 92% behoort niet tot enige vereniging, organisatie of politieke beweging.

Zo blijkt dat 53% van hen nooit gestemd heeft en helemaal geen interesse toont dit te doen, vooral omdat ze de politieke instellingen helemaal niet kennen. Voor deze jongeren is de nationale politiek gekenmerkt door passiviteit en streven de verkozenen slechts naar het verdedigen van hun eigen belangen.

Deze studie betrof een steekproef van 3000 jongeren uit verschillende regio’s van het Koninkrijk, de conclusie ervan is dat rechtvaardigheid, vrijheid, democratie en waardigheid in het leven de belangrijkste eisen van de jonge Marokkanen is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team