Zoeken

Sebta overleeft dankzij Marokkaanse clientèle

28 maart 2015 - 10:07 - Economie

©

In het centrum van Sebta overleven 70,59% van de winkels dankzij de Marokkaanse clientèle. In de buurt van de haven neemt dat zelfs toe tot 87,5%, volgens een onderzoek van het Spaans ministerie van Economie en Financiën.

Het onderzoek ’De situatie van de kleine handel in Sebta en de impact van de Marokkaanse clientèle’, leert ons dat de fiscale voordelen en de Marokkaanse klanten de sleutel zijn voor de toekomst van de handel in de enclave. Kleine handels zijn in Sebta goed voor 18% van het BBP.

Marokkaanse vrouwen geven gemiddeld 1403 euro uit en mannen 1085 euro wanneer ze de enclave bezoeken. Daarvan wordt 89,34% aan winkelen besteed.

Ruim 44% Marokkaanse klanten winkelen het liefst in het centrum van Sebta. Het havengebied trekt 31% van de Marokkaanse clientèle aan.

Om deze trend verder te ontwikkelen raadt het rapport aan om de betrekkingen met de Marokkaanse autoriteiten verder te versterken en de grensoversteek te vergemakkelijken. Het rapport raadt ook langere en aan de Marokkaanse clientèle aangepaste openingstijden en de ontwikkeling van de halalmarkt aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team