Zoeken

Renault Dacia maakt auto van 5000 euro in Marokko

20 maart 2015 - 21:17 - Economie

©

Franse automaker Renault gaat een nieuw low-cost model van het merk Dacia in Marokko laten assembleren. De auto zal in 2017 op de markt worden gebracht en aan 5000 euro worden verkocht.

De Global Small is een kleine stadsauto die reeds succes boekt op de Indiase markt. Renault wil het model ook op de Europese markt brengen. Om de kosten laag te houden zal de auto in de fabriek Renault Tanger worden geassembleerd.

Volgens Paris Normandie heeft Renault geen andere keus dan de kleine Dacia in Marokko te laten maken. Een Marokkaanse arbeider kost de automaker namelijk slechts 240 euro per maand. In Roemenië is dat 450 euro per maand.

De nieuwe Global Small zal net zo groot zijn als de Peugeot 208. Nieuwigheid is dat de kleine Dacia op een mini SUV zal lijken en dus iets hoger zal zijn dan de gemiddelde stadsauto en een grotere kofferbak zal hebben.

De auto zal tussen 5000 en 5900 euro kosten en wordt daarmee de goedkoopste auto op de Europese markt. Extra opties zijn mogelijk maar zullen de prijs snel doen stijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team