Zoeken

Sebta hoopt op heropening grenzen na topoverleg Marokko Spanje

8 december 2020 - 18:20 - Wereld

©

Tijdens de volgende bijeenkomst tussen Spanje en Marokko van 17 december zal ook de heropening van de grens bij Sebta op de agenda staan. Er wordt verwacht dat de grens in januari 2021 weer opengaat.

Volgens verschillende bronnen in de Spaanse enclave is er contact opgenomen met de lokale autoriteiten in Fnideq om de heropening van de grensovergang te bespreken. Zowel voor lokale overheden in de regio als de centrale overheid levert de sluiting van de grens nog altijd veel problemen op. Alle economische activiteiten in de regio, aan Spaanse en Marokkaanse zijde, lijden onder de huidige situatie. Vooral het toerisme heeft het zwaar te verduren.

"We hopen dat de grenzen snel weer opengaan. Het effect van de afwezigheid van Marokkaanse klanten wordt steeds meer voelbaar. Normaal gesproken waren in december alle hotels volgeboekt, dankzij de Marokkaanse toeristen. We kunnen niet wachten op het einde van deze nachtmerrie", meldt een Spaanse ondernemer in de toeristische sector van Sebta aan Les Inspirations Éco. Zijn hoop heeft hij gevestigd op de aanstaande vaccinatiecampagne tegen het coronavirus in Marokko.

Het is de verwachting dat de 12e topontmoeting tussen Marokko en Spanje, die op 17 december in Rabat moet plaatsvinden, een oplossing op gaat leveren voor de grenssluiting tussen de twee landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team