Zoeken

Moslima in VS vindt "Daesh" in plaats van voornaam op Starbucks beker

13 juli 2020 - 18:40 - Wereld

©

Een Amerikaanse moslima heeft aangifte gedaan tegen Starbucks in Minnesota. De jonge vrouw kreeg een beker met het woord "Daesh" erop in plaats van haar voornaam Aisha.

Het 19-jarige slachtoffer reageerde erg geschokt op de islamofobische daad. Ze eiste een gesprek met de directie van het koffiehuis in de hoop op een sanctie tegen de serveerster die Daesh op haar beker had geschreven. De directie weigerde echter de ernst van het incident in te zien.

De directeur van het Starbucks café nam het tegen alle verwachtingen in op voor de serveerster door te verklaren dat het personeel "regelmatig vergissingen maakten in de voornamen". De serveerster verklaarde zelfs dat ze "haar naam niet had gehoord omdat ze een hijab en een mondmasker droeg".

Het café heeft uiteindelijk excuses aangeboden en een cadeaubon van 25 dollar aan Aisha aangeboden. De jonge vrouw besloot desondanks aangifte te doen van "religieuze discriminatie".

Aisha vertelde tijdens een persconferentie in de kantoren van het "Minnesota chapter of the Council on American-Islamic Relations", dat ze zich "vernederd en gekleineerd" voelde. Ze eist het ontslag van de serveerster en de directeur van het koffiehuis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team