Zoeken

Schietpartij op snelweg Casablanca tijdens anti-drugsactie

29 maart 2024 - 14:00 - Marokko

©

In Casablanca is woensdag een spectaculaire confrontatie uitgevochten tussen drugshandelaren en de politie. Een schietpartij vond plaats in volle dag, op de Boulevard Mohammed VI en later op de snelweg naar Mohammedia.

Het begon toen agenten een verdachte bestelwagen opmerkten, bestuurd door mannen met een dreigend gedrag. De controleactie liep al snel uit de hand. De drugshandelaren, die een grote hoeveelheid cannabis vervoerden vanuit Rissana (Ksar El Kebir), verzetten zich hevig tegen de politie.

Lees ook: Politie onderzoekt schietpartij in drugsmilieu in Fnideq

Een tweede voertuig, dat de eerste escorteerde, sloeg op de vlucht richting Mediouna en nam vervolgens de snelweg. Er ontstond een achtervolging, waarbij een van de verdachten met een jachtgeweer op de agenten schoot. De agenten losten waarschuwingsschoten en wisten vervolgens een van de belagers te neutraliseren. Hij werd geraakt door een kogel en overleed ter plekke. Zijn handlanger werd gearresteerd.

Lees ook: Marokko: drie doden bij schietpartij (update)

Bij het doorzoeken van de twee bestelwagens troffen de agenten tientallen pakketten cannabis aan, evenals wapens en munitie. Een agent raakte lichtgewond tijdens de interventie. De anti-bendebrigade heeft een onderzoek geopend om de andere leden van de criminele organisatie te identificeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team