Zoeken

Veel schade in Chefchaouen na stortregens

2 oktober 2021 - 17:40 - Marokko

©

De provincie Chefchaouen is woensdag getroffen door ongekende stortregens en overstromingen. Dit zorgde voor veel schade aan boten in de kleine vissershavens van Arkoub, Sidi Yahya Aarab en Jnane Niche.

In een rapport over de gevolgen van de stortregens geeft de Kamer voor Maritieme Visserij van de Middellandse Zee (CPMM) aan dat de regen de toegang tot verschillende vislocaties heeft geblokkeerd en dat een groot aantal vissersboten, netten en motoren werden beschadigd.

Lees ook: Indrukwekkende beelden overstromingen in Tetouan (video)

Meer in detail werden "22 boten beschadigd in het Jnane Niche visserijcentrum, 20 in dat van Arkoub en 36 in het visserijcentrum van Sidi Yahya Aarab", aldus de Kamer in een persverklaring, eraan toevoegend dat verschillende objecten en eigendommen van de inwoners door het water zijn meegenomen.

De kamer houdt vol dat de schade het voor vissers in de regio onmogelijk maakt om hun activiteiten te hervatten. Daarom wordt aan de autoriteiten gevraagd om snel in te grijpen zodat de vissers in de kortst mogelijke tijd terug aan het werk kunnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team