Zoeken

Saudi-Arabië: nieuwe regels voor pelgrims uit het buitenland

3 november 2020 - 13:00 - Wereld

©

De Saoedische minister van Hadj en Umrah heeft besloten dat pelgrims uit het buitenland 10 dagen in Saoedi-Arabië kunnen verblijven om de Umrah te voltooien.

Het besluit komt enkele maanden na de opschorting van de hadj en umrah door de Saoedische autoriteiten vanwege de coronavirus-pandemie. Om het religieuze toerisme weer te stimuleren, werden tot voor kort al dagelijks 6000 Saoedische en buitenlandse pelgrims tot de heilige plaatsen toegelaten. Op 18 oktober werd dit aantal verhoogd naar 15.000 pelgrims per dag en kregen er dagelijks weer 40.000 gelovigen toegang tot de Grote Moskee.

De gouverneur van de regio Mekka heeft via zijn Twitter-account laten weten dat er voorbereidingen worden getroffen om per dag weer 10.000 moslims uit het buitenland toe te laten. Een groep van deze pelgrims mag maximaal uit 20 personen bestaan. Om de gezondheid van de gelovigen te garanderen zijn er verschillende beperkende maatregelen genomen.

Alleen pelgrims met een leeftijd tussen de 18 en 50 jaar worden toegelaten om de umrah uit te voeren. Ook heeft de gouverneur laten weten dat moslims uit het buitenland een negatieve PCR-test moeten kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Tot eind december kunnen er reserveringen worden gedaan via een speciale app.

Afgelopen zaterdag was er bij de Grote Moskee in Mekka nog een merkwaardig incident. Een Saoedische man die volgens de autoriteiten in "abnormale toestand" verkeerde, probeerde met zijn auto de moskee binnen te rijden. Zijn auto kwam tegen een van de zuidelijke ingangen tot stilstand nadat hij door twee barrières heen was gereden. Het is nog niet duidelijk wie de man is en wat het motief was van zijn daad, meldt Le Figaro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team