Zoeken

Saoedische journalist verontschuldigt zich voor prostitutie uitspraken Marokko

7 mei 2020 - 17:20 - Marokko

©

Fahid Al Shamri heeft zich verontschuldigd voor zijn recente uitspraken over Marokko. Hij had enkele weken terug op zijn YouTube-zender verklaard dat de Marokkaanse economie enkel van de prostitutie afhing.

"Ik voel geen haat jegens Marokko, noch de Marokkaanse regering. Ik heb respect voor de eervolle Marokkanen.", zegt Fahid Al Shamri in een nieuw filmpje op zijn YouTube.

De journalist stelt dat hij niet over Marokko sprak toen hij het over "de landen van de hoeden" had. Hij zou het naar eigen zeggen toen hebben gehad over landen die door Turkije waren gekoloniseerd en waar de mensen traditionele hoeden droegen.

"Ik gebruikte deze term om over alle landen te spreken die door Turks-Mongoolse stammen waren gekoloniseerd", aldus Al Shamri, volgens wie Marokko daar geen deel van uitmaakt. "De eervolle Marokkanen zouden daar trots op moeten zijn. Ook Saoedi-Arabië werd niet gekoloniseerd door de Turkse-Mongolen."

In de twee eerste filmpjes die hij publiceerde, verklaarde de journalist dat het merendeel van de geldoverdrachten van wereld-Marokkanen naar Marokko afkomstig zijn van de prostitutie. Volgens hem stuurt Marokko zelfs opzettelijk zijn vrouwen naar het buitenland om zich te prostitueren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team